Οι νύχτες του φθινοπώρου είναι ψυχρές, τα υπαίθρια τραπεζάκια στο μπαράκι του ξενώνα αδειάζουν με το πέσιμο του ήλιου από τους θαμώνες τους.


ΞΕΝΩΝΑΣ "ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ" ΣΤΑ ΤΣΙΝΤΖΙΝΑ

 - Ο ξενώνας  μας δευ διαθέτει δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμό και υδρομασάζ, μου λέει στο τηλέφωνο ο Αντώνης Παπανικολάου. Εδώ πάνω δεν τα χρειαζόμαστε. Σας εγγυόμαστε όμως πως θα βρείτε γαλήνη, καλή μουσική, ανθρώπινη ζεστασιά και φιλοξενία σαν στο σπίτι σας. Το περιοδικό και τη δουλειά σας τα γνωρίζω. Θα είναι μεγάλη χαρά να σας έχουμε κοντά μας.

Ο τόνος της φωνής του είναι ευγενικός και ανοιχτόκαρδος, από την πρώτη στιγμή μας προδιαθέτει ευχάριστα.

Αθήνα, Αττική Οδός με άρωμα Ευρώπης, σήραγγα Αρτεμισίου με το τελευταίο φως, νυχτώνουμε στην Τρίπολη. Παίρνουμε τον

 

 

δρόμο για τη Σπάρτη και μελετάμε τον αναλυτικό χάρτη των εκδόσεων "ROAD" (ΠΑΡΝΩΝΑΣ 1:50.000). 13 χιλιόμετρα πριν από τη Σπάρτη και 677 από τη Θεσσαλονίκη, εγκαταλείπουμε το κεντρικό οδικό δίκτυο και στρίβουμε αριστερά. Στα 3,5 χλμ. κατευθυνόμαστε δεξιά για Βασαρά, Βέροια και Τσίντζινα, που στις πινακίδες αναφέρονται κυρίως ως "Πολύδροσο". Στροφές, τοπίο νυχτερινό, χαμηλοί όγκοι βουνών και ρεματιές, η κίνηση στο δρόμο είναι περίπου ανύπαρκτη, μόνον στη μικρή πλατεία στα Βέροια είναι ανοιχτό ένα ταβερνάκι. Μετά τα Βέροια ο χάρτης επισημαίνει γραφική διαδρομή, μα μέσα στη νύχτα τι να καταλάβεις;

Νέες στροφές, νέα σκοτεινά χιλιόμετρα, ανηφορίζει για λίγο ο δρόμος και ξαφνικά,

 Prev   Next >